Levenslang genieten van Accoya houten gevelbekleding

Accoya heeft hout niet heruitgevonden, maar wel de kwaliteit en duurzaamheid ervan sterk verbeterd. De benaming ‘stabielste hout ter wereld’ krijg je uiteraard niet zomaar. Een biologisch proces, genaamd houtacetylering, zorgt voor de ultieme kwaliteit van Accoya. Het hout, Radiata Pine, wordt gemodificeerd op basis van azijn, wat ervoor zorgt dat Accoya eigenschappen bevat die verder gaan dan hardhout.

Met een garantie van 50 jaar boven de grond en 25 jaar in de grond of in contact met zoet water, is het de investering meer dan waard. Net daarom is Accoya de ideale houtsoort voor  gevelbekleding, terrassen en alle andere toepassingen waar stabiliteit en duurzaamheid primeren.

Grondige testen tonen aan dat Accoya op alle vlakken de beste van de klas is: het is duurzaam, isolerend, slijtvast en uitermate geschikt om te kleuren. Het is het enige bouwmateriaal ter wereld dat het C2C Platinum-certificaat voor materiaalgezondheid haalde. Elke balk is gemaakt uit FSC®-gecertificeerd hout en niet giftig. Duurzame productie en een minimum aan CO2-uitstoot garanderen veiligheid voor mens, dier en natuur. Daarnaast groeit Radiata Pine, het hout voor Accoya, zeer snel, waardoor meer CO2 opgeslagen kan worden in uw gevel, zo is deze gedurende de levensduur zelfs CO2-negatief.

Accoya is van nature een lichte houtsoort, je kan ze laten vergrijzen maar ze laat zich ook gemakkelijk coaten. Met een minimum aan schuurwerk neemt het hout heel snel de coating op én houdt het die ook langer vast vanwege het beperkt werken van het hout. Daardoor hoef je minder vaak je gevel te onderhouden of van een nieuwe behandeling te voorzien.


De superieure kwaliteit van Accoya zorgt ervoor dat de houtsoort extreem stabiel is en niet zichtbaar krimpt, uitzet, vervormt of rot. Ook bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan je vertrouwen op de standvastigheid van Accoya. Onovertroffen kwaliteit en esthetisch tot in de puntjes verfijnd, dat mag je van Accoya verwachten.


In onze showroom tonen we je graag de verschillende toepassingen en uitvoeringen van gevelbekledingen in Accoya. Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden voor jouw gevel te ontdekken. Accoya kan je ook gebruiken als terrasplanken.