Over Vandenbroucke Hout

85 jaar ervaring als basis voor de toekomst.

Een familiebedrijf dat inzet op kwaliteit en service

Vandenbroucke Hout is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. Wij zijn de derde generatie die het bedrijf leidt, broer Hans en zus Lieve Van Kerrebroeck.

De eerste generatie van het familiebedrijf

In 1935 startte onze grootvader Gerard Vandenbroucke met zijn echtgenote Martha Lannoo houthandel Vandenbroucke in het centrum van Beernem. Hij handelde hoofdzakelijk in massief hout. Er werd ook al verzaagd en aan huis geleverd met een vrachtwagen.

Stevige opvolging

Vanaf 1971 kwamen onze ouders Carlos Van Kerrebroeck en Ella Vandenbroucke, dochter van Gerard, aan het roer van het familiebedrijf. Onder hun impuls werd de houthandel naar een ruimere locatie in de Noendreef overgebracht dicht bij de op-en afrit van de E40. Dit gaf de mogelijkheid om het gamma uit te breiden met plaatmateriaal, isolatie en een toonzaal met interieurproducten zoals plafonds, parket en binnendeuren.

Gevestigde waarde

Carlos en Ella maakten van hun bedrijf een huis van vertrouwen in de regio! Dit zowel voor vakmannen als de doe-het zelver. Zij stelden de klant centraal en zetten sterk in op kwaliteit. Carlos was jarenlang ook heel actief in de nationale federatie van houthandelaars. Beiden gepassioneerd en gedreven door hun vak en hun bedrijf konden we ons geen betere ‘leermeesters’ wensen. Ze stimuleerden ons om volop te investeren in de toekomst! Ze werkten trouwens beiden tot ongeveer 15 jaar geleden actief mee.

De derde generatie

Vanaf 1988 trad Hans toe en Lieve vervoegde het familieteam in 1994. Door de jaren heen groeide ook ons team trouwe medewerkers. In 2000 werd de site in de Noendreef vernieuwd met ruime magazijnen en een 1200m² grote toonzaal!

Investeren in de toekomst

Door voortdurende investeringen in het machinepark wordt de focus verder gelegd op verwerking op maat. Het aanbod zowel in hout en platen werd enorm uitgebreid. Ook de toonzaal wordt elk jaar aangepast aan de nieuwe producten en trends binnen de sector. Daar wordt volop ingezet op de specialisatie in binnendeuren en vloeren. Rond 2010 werd de naam en het logo gemoderniseerd naar Vandenbroucke | Hout.

Meer volume is meer plaats

Geleidelijk aan groeide ons bedrijfsterrein het afgelopen decennium uit haar voegen en beslisten we te investeren in een stockagemagazijn op het industriepark in Beernem. In 2020 konden we dit gloednieuwe magazijn van 3600m² in gebruik nemen. Van daaruit wordt onze houthandel in de Noendreef van materiaal voorzien. Dit zorgt ervoor dat we de klant een nog groter en sneller beschikbaar gamma kunnen aanbieden.

Het belangrijkste kapitaal

Gebouwen, voorraad en machines zijn een basisvoorwaarde maar het belangrijkste kapitaal van Vandenbroucke|Hout zijn onze 18 medewerkers! Als zij met plezier naar hun werk komen straalt dit af op de klanten. Wij willen hen een aangename werkplek bieden waar ze hun interesses en talenten kunnen ontplooien.

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur ons gerust een mailtje.

Wees welkom!

De toekomst biedt ons vele uitdagingen en opportuniteiten. Wij gaan samen met ons team als één familie verder dag na dag voor de kernwaarden die we onze klanten willen aanbieden: Betrouwbaar advies, goede producten en prima service.

Wees welkom!