Gevelbekleding

Ontdek ons ruim assortiment aan gevelbekleding

Ga voor de juiste look voor jouw type gebouw

Je gevelbekleding kiezen is ook de uitstraling van je gebouw bepalen. Er is variatie genoeg voor wie liever iets anders heeft dan steen of voor wie graag zijn gevelsteen combineert met een andere look. We bieden zowel houten bekledingen als volkern/Rockpanel platen en bekledingen in kunststof aan.

Houten gevelbekleding

Voor het bekleden van je tuinhuis, de uitstraling van je poolhouse of de look van je woning hebben we talrijke mogelijkheden houten gevelbekleding in verschillende prijsklassen. Zowel standaard planchetten, sidings, specialere gevelprofielen als open latwerk zijn mogelijk. Courante houtsoorten zijn thermowood, ayous-thermo, padouk, afzelia, afrormosia, accoya, eik en ceder. Wij schaven ook veel profielen in ons eigen atelier.

Ook de isolatie en de plaatsing (voldoende ventilatie,…) is van groot belang. Laat je bij ons informeren om later problemen te vermijden.

Kom gerust eens langs om alle mogelijkheden te bekijken.

Hout? Graag, maar niet grijs…

Alle houtsoorten vergrijzen onder invloed van zon en regen. Indien een deeltje van de gevel niet onderhevig is aan deze weerselementen kan het zijn dat de vlakken anders zullen verkleuren. Het is steeds mogelijk om het hout te behandelen.

Wij bieden producten aan om je houten gevelbekleding te vergrijzen of het een kleurtje te geven. Om de naturelle kleur te behouden, wordt ook steeds aangeraden om product met kleurpigment te gebruiken voor langer kleurbehoud. Vanaf 20m² kunnen wij ook industriële behandelingen aanbieden.

Volkern / Rockpanel houten gevelbekleding

Harde platen voor gevelbekleding, dakranden en luifels. De panelen zijn stabiel, weersbestendig en behouden hun kleur. Ze zijn onderhoudsarm en bestaan in verschillende afwerkingen, afmetingen en diktes.

Een volkern plaat zoals Trespa is gemaakt van geperste houtvezels met aan beide zijden een zeer harde toplaag.

Rockpanel platen zijn gemaakt van geperst steenwol, hierdoor zijn ze duurzaam en brandveilig.

Deze gevelplaten kunnen worden bevestigd met bijhorende schroeven of aangepast lijmsysteem en zijn ook bij ons te verkrijgen.

Gevelbekleding in kunststof

Opvallend realistisch zijn de houtimitaties in de nieuwe Foresta collectie gevelplanchetten van Durasid, ideaal voor een onderhoudsvrije gevel of tuinhuis.

De gelakte of folie planchetten in hardschuim van Deceuninck kan je gebruiken om je gevel onderhoudsvrij een nieuwe look te geven. Er is ook een mooi aanbod aan hardschuimprofielen om je dakrand te vernieuwen.

Gevelbekleding in houtcomposiet

Twinson houtcomposiet planchetten hebben een natuurlijke look maar zijn onderhoudsvrij en duurzaam