Plaatmateriaal

Alle mogelijke plaatmaterialen voor constructie en afwerking. Reken op onze zaag- en afplakservice op maat.

Plaatmateriaal voor verschillende toepassingen

Wij hebben verschillende soorten plaatmateriaal voor jouw constructie of afwerking. Wij helpen je graag verder bij de juiste keuze voor uw toepassing. Daarnaast kunnen we de platen ook op de gewenste maat verzagen, ontdek onze zaag -en afplakservice.

Samengesteld plaatmateriaal

 • OSB-platen (OSB-3 Sterling-Zero T&GR 12/15/18/22mm; OSB zonder T&GR 9mm)
 • Multiplex (meranti, spruce WBP, berk, radiata pine, elliotis pine, den, eik, beuk, afzelia)
 • Garantiemultiplex
 • Betonplex (populier, berk (bruin/zwart/wit))
 • MDF (in allerlei diktes, ook op stock: waterwerend, met primerlaag, zwart, brandvertragend, met groeven, met fineerlaag)
 • Spaanplaat
 • Durelis Vapourblock (vochtwerende en structurele spaanplaat met luchtdichte en dampremmende coating voor bouwtoepassingen)
 • Spanotech Fibertech RWH-T (dampdoorlatende uitstijvingsplaat obv houtvezel)

Onderdakplaten

 • Gutex Multiplex-Top 22mm en 35mm (T&GR)
 • CELIT 4D 22mm (T&GR)
 • Spanotech Fibertech Top 22mm (T&GR)
 • Onderdak 3mm dubbelgeperst

Gyproc

Gipsplaten voor de afwerking van wanden, lichte scheidingswanden en (verlaagde) plafonds. Dit plaatmateriaal bestaat uit een kern van gips omhuld met karton.

Naast de verschillende soorten Gyprocplaten vind je bij ons ook profielen (metalstuds, PlaGyp), bevestigingsmiddelen, voegproducten, inspectieluiken,…

Fermacell

Fermacell Gipsvezelplaten zijn zowel geschikt voor wand- als voor plafondconstructies en kunnen gebruikt worden als brandwerende, geluidsisolerende en vochtbestendige constructieplaten. Ook de Fermacell vloerelementen kunnen een ideale oplossing bieden voor een droge (geïsoleerde) vloerafwerking die onmiddellijk kan afgewerkt worden. Ook toebehoren zoals voegenlijm, schroeven, egalisatiekorrels,… zijn bij ons te verkrijgen.

Enkele voordelen van dit plaatmateriaal:

 • Stootvast
 • Brandwerend
 • Vochtbestendig
 • Geluidsisolerend
 • Sterk (geen dubbele beplating nodig)
 • Milieuvriendelijk (productie volgens milieuvriendelijk proces op basis van uitsluitend natuurlijke materialen (gerecycled papier, gips en water) en zonder toevoeging van lijm)

Promatect

Promat beschikt over een compleet gamma brandwerende producten voor het opbouwen van brandwerende constructies. We hebben verschillende platen en toebehoren op stock. Wij helpen je graag verder met een oplossing voor jouw concrete situatie.

Verlijmde panelen en blokplaten

Massief verlijmde panelen in rubberwood en eik op stock, andere houtsoorten op bestelling. Verlijmde panelen zijn uitermate geschikt voor trappen, werkbladen, vensterbanken en andere interieurtoepassingen. Onze eiken verlijmde panelen hebben we in rustiek of 1ste keus, alsook met of zonder vingerlas.

Blokplaten zijn platen opgebouwd uit lagen massief hout. Onze vuren blokplaten zijn 3-lagig en kunnen worden verkregen in 19 en 27mm. Daarnaast hebben we ook 5-lagige blokplaten met een massieve kern en aan beide zijden een toplaag van mdf met lakfolie. Deze 40mm dikke plaat is met zijn 2,60m op 2,05m zeer geschikt als schuifdeurblad.

Melamine, laminaat of fineer voor uw interieur

Platen afgewerkt met een toplaag in melamine, laminaat (HPL) of fineer. Perfect voor kasten, werkbladen, vensterbanken en andere interieurtoepassingen. Kom langs en ontdek ons ruim aanbod aan kleuren en structuren.

Melamine platen hebben een dunne afwerkingslaag (= melamine) en een kern van houtvezel. De melamine is een laagje papier met een laag van kunsthars. De kunsthars zorgt ervoor dat de panelen gemakkelijk te onderhouden zijn.

Laminaat of HPL (High Pressure Laminate) wordt gemaakt van papier en kunstharsen die onder hoge druk samengeperst zijn tot een dun plaatje. Dit dun plaatje wordt dan gekleefd op een drager (vb. multiplex, MDF, houtvezel,…). HPL platen zijn sterker en meer geschikt voor intensief gebruik.

Fineer is een heel dun laagje hout dat van een stam wordt gesneden. Dit laagje wordt verlijmd op een drager (vb. multiplex, MDF, spaanplaat,…). Fineerhout heeft een natuurlijk uitstraling en biedt een goedkoper alternatief voor massief hout. Iedere boom is uniek, ook iedere plaat heeft hierdoor een uniek karakter (kleur, structuur,…)

Ontdek ook onze zaag -en afplakservice, wij kunnen de platen op maat zagen en afboorden met zowel melamine, ABS,  laminaat en fineerkanten.

Volkern platen

Volkern platen hebben een samengeperste kern van kunststofharsen en houtvezels. Het materiaal is zeer hard en stootvast en in verschillende kleuren verkrijgbaar, zowel met de standaard zwarte kern als door en door witte platen. Volkern platen zijn waterbestendig en daardoor zeer geschikt voor onder andere doucheruimtes.

Ook voor de bevestiging hebben wij de nodige schroeven en een compleet lijmsysteem op stock.