Isolatie

Isolatie voor een hoger wooncomfort en een lagere energiefactuur.

Isolatie voor dak, muren en vloeren

Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de warmte in jouw woning niet verloren gaat via dak, muren en vloer. Daarnaast is isoleren wettelijk verplicht. Je kunt bij ons terecht voor zowel thermische als akoestische isolatie. Ook natuurlijke ecologische isolatie op basis van houtvezels maakt deel uit van ons gamma.

Naast de isolatie kan je bij ons terecht voor lucht- en dampschermen, maar ook verschillende toebehoren zijn bij ons te verkrijgen (zoals tape en emulsies om luchtdicht af te werken, isolatiemes,…).

Vraag onze medewerkers isolatieadvies op maat voor jouw specifieke toepassing.

GUTEX isolatie

De Gutex producten zijn hoogwaardige houtwolisolatieplaten geproduceerd in het Zwarte Woud met als basisgrondstof hout (spar en den). De producten zijn recycleerbaar en hebben een Europees ecolabel (Nature Plus). Ze zorgen voor zeer goede isolatie in de winter en een hoge bescherming tegen de zomerse hitte (faseverschuiving waarbij zonnewarmte maar langzaam kan binnendringen). Gutex levert ook akoestisch zeer goede prestaties.

 • Gutex Multiplex-top is een onderdakplaat met tand- en groefsysteem. De platen zijn geschikt voor directe plaatsing op de spant-/keperconstructie. Vanaf 15° dakhelling regenzeker en winddicht, zonder bijkomende bedekking (onderdakfolie) of afkleven van de voegen. De platen zorgen voor een zeer goede geluids- en warmte-isolatie.
 • Gutex Thermoflex is een flexibele houtwol isolatieplaat om tussen kepers/spanten, in vloeren, wanden en daken te plaatsen. Het materiaal is gemakkelijk te versnijden en voelt zacht aan, zorgt voor aangename verwerking.
 • Andere types Gutex isolatie verkrijgbaar op bestelling

ACOUSTIX Pan-Terre

De Pan-Terre panelen zijn uitsluitend samengesteld uit cellulose (recuperatiepapier en stro) zonder enig bindmiddel. Het is een volledig natuurlijk product dat, buiten zijn isolerende eigenschappen, een aangenaam omgevingsklimaat schept. De Pan-Terre panelen vinden voornamelijk hun toepassing in: akoestische isolatie van muren, zolderingen en plankenvloeren, bouwen van vaste en mobiele akoestische scheidingswanden, isoleren van luide machines, akoestische behandeling van industriële en publieke gebouwen.

 • Acoustix Pan-Terre natuur (16mm) is een stevig paneel voor geluidsisolatie, bestaande uit gerecycleerd papier en vlaslemen.
 • Acoustix Pan-Terre gips is een natuur-paneel van 16 mm, vastgelijmd op een plaat van gipskarton van 12,5mm. De boorden van de gipsplaat zijn dunner aan weerszijden.
 • Acoustix Pan-Terre OSB/3  is een natuur-paneel van 16 mm, vastgelijmd op een OSB/3-zero plaat van 18 mm. De combinatie van OSB/3-zero met de Pan-terre Natuur zorgt voor extra massa aan een wand of vloer: een belangrijke troef voor betere akoestische prestaties. Deze plaat kan een oplossing bieden bij de realisatie van vloeren en wanden die veel gewicht moeten aankunnen (keukenmeubels, wandkasten,…).

GLASWOL KNAUF/ISOVER

Glaswol is volledig recycleerbaar, onbreekbaar, licht en veerkrachtig. Het materiaal is vormvast en verzakt niet na plaatsing. Glaswol is rotvrij en vormt geen voedingsbodem voor schimmels, bacteriën, knaagdieren of ander ongedierte.

 • KNAUF Multifit 035 / ISOVER Isoconfort 35 zijn isolatierollen speciaal ontworpen voor thermische en akoestische isolatie van hellende daken met zowel regelmatige als onregelmatige afstand tussen kepers of regelwerk. Om de 10cm zijn merkstrepen aangebracht, zodat de isolatie gemakkelijk en snel op maat kan versneden worden.
 • ISOVER Rollisol Plus is een glaswoldeken, aan één zijde bekleed met een kraft-aluminium dampscherm, voorzien van versterkte spijkerflenzen. Makkelijk te plaatsen door samendrukbare zones aan beide zijkanten. Ideaal als isolatie tussen kepers of ander houten regelwerk waar de breedte van de te isoleren ruimte gelijk is of net iets kleiner is dan 450mm.
 • ISOVER Sonepanel is een glaswolplaat aan één zijde bekleed met een glasvlies. Ideaal als akoestische isolatie voor scheidingswanden door het hoog geluidsabsorptievermogen.
 • Andere types Isover isolatie verkrijgbaar op bestelling

ROCKWOOL ROTSWOL

Rotswol is duurzaam product gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt. Er zitten geen giftige stoffen in verwerkt en het is waterafstotend. Door het hoge smeltpunt werkt deze isolatie brandvertragend, daarnaast heeft steenwol ook een zeer geluidsisolerende werking.

 • Rocksono Base is een lichte en veerkrachtige rotswolplaat (ca. 35 kg/m³), geschikt voor thermische, geluidsisolerende en brandwerende vulling in voorzetwanden. RockSono Base is ook uitermate geschikt voor het isoleren van houten vloer-, wand- en plafondconstructies.
 • Andere types Rockwool isolatie verkrijgbaar op bestelling

STYRODUR isolatie

De isolatieplaat Styrodur 2800C werd vervaardigd uit geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) en heeft een groene kleur. Deze platen hebben een wafelpatroon en rechte kanten. Het product wordt gekenmerkt door hoge drukvastheid, lage wateropname en uitstekende isolatie.  Bovendien kan het niet rotten en is het gemakkelijk te verwerken. Dankzij de veelzijdige producteigenschappen voldoet Styrodur aan haast alle eisen voor bovengrondse en ondergrondse toepassingen. 

UTHERM WALL L (PIR)

Utherm Wall L is een vaste isolatieplaat met aan beide zijden een gasdichte zuivere aluminium bekleding. De platen zijn voorzien van een tand- en groefverbinding aan de vier zijden en hebben een plaatafmeting van 60x120cm. Deze PIR platen worden in spouwmuren geplaatst of als na-isolatie van de zolderruimte (van binnenuit).

Toebehoren

Vergeet ook de toebehoren niet voor een optimale isolatie! Wij hebben ook tapes, dampschermen, isolatiemes,…