Een houten terras: praktisch, mooi en veilig!

Denk je erover na om een houten terras te leggen? Reken op ons advies en jarenlange expertise bij de keuze van houtsoort, plaatsing en onderhoud!

De sterkte van ons eigen atelier

In eerste plaats moet een houten terras natuurlijk duurzaam zijn. We werken enkel met hout van de allerbeste kwaliteit en kiezen ervoor om de planken in ons eigen atelier te luchtdrogen, schaven en selecteren. Zo garanderen we foutvrije en stabiele planken. Elke plank die wij aanleveren, is bruikbaar. We gaan niet voor massaproductie, maar zetten in op degelijk vakmanschap.

Daarnaast speelt ook het esthetische een grote rol én moet je terrasvloer aangenaam zijn om (blootvoets) op te wandelen. Al onze planken zijn mooi gladgeschuurd, waardoor je zowel in de zomer als in de winter kan genieten van het heerlijke gevoel van hout.

We tonen je graag ons ruim aanbod aan geschikte terrashoutsoorten in onze showroom. Padouk, Tali, Ipé, Thermowood, Accoya en Bankirai zijn slechts enkele soorten uit ons gamma die geschikt zijn om als terrasvloer te gebruiken.

Doe het zelf of laat het doen

We begeleiden je graag in jouw project, maar we zijn niet bang om een vakman uit ons netwerk te adviseren.

Nauwkeurige afwerking van A tot Z

Naast een verantwoorde productie, gaan we ook steeds voor een correcte en nette plaatsing. Om de planken onderling te bevestigen, gebruiken we handige B-fix clips. Deze clips zorgen voor een bijna onzichtbare bevestiging, waardoor de planken naadloos in elkaar overlopen. Bestaande dorpels worden eenvoudig ingewerkt en indien nodig voorzien we ook bijhorende afwerkingslatjes. We zorgen bij de plaatsing ook voor de nodige toebehoren zoals onderprofielen, regelbare plankenvloerdragers, onderlegpads en schroeven.

Een minimum aan onderhoud

Een houten terras vraagt een minimum aan onderhoud en reinigt eigenlijk zichzelf. Na de plaatsing, zorgen zon en regen voor een natuurlijke en egale vergrijzing. De vergrijzing heeft geen effect op de kwaliteit of levensduur van de planken, maar is eigen aan het type hout dat je kiest. Het is aangewezen om je houten terras bij het begin van de lente eens te reinigen met onze Osmo Hardhoutontgrijzer of HP7. Zo geniet je de rest van de zomer van een proper terras.

Wil je liever een terras dat perfect zijn kleur behoudt? Dan zijn onze terrasplanken in houtcomposiet of kunststof een goede keuze. Deze planken worden op een aluminium onderconstructie geplaatst en zijn verkrijgbaar in heel wat kleuren, breedtes en profielen.

Keuze genoeg dus voor elke smaak en goesting, kom gerust eens langs in onze showroom om ons volledige assortiment te ontdekken. We tonen je graag vrijblijvend de verschillende opties en mogelijkheden om van jouw terras een uniek project te maken.

Tuin