Plaatsen van binnendeur

Home > Blog > Interieur > Binnendeuren > Plaatsen van binnendeur

Plaatsen van binnendeur: het handige stappenplan van Vandenbroucke

Het plaatsen van een binnendeur kan een uitdagende taak lijken, maar met een handig stappenplan en het juiste gereedschap is het goed te doen. Als je van tevoren goed meet en de juiste deur kiest, ben je al een heel eind op weg. Laten we beginnen met je interieur om te toveren.

Inhoudstafel

Binnendeur plaatsen in 6 stappen

Voordat je begint met het plaatsen van een binnendeur, is het belangrijk om de juiste deur te kiezen. Meet de deuropening nauwkeurig op om de afmetingen te bepalen. Meet de breedte van het kozijn op drie verschillende plaatsen, zodat je afwijkingen snel opmerkt.

Gebruik je een bestaande deur of heb je een nieuwe deur nodig? Bij Vandenbroucke Hout vind je een groot assortiment aan houten deuren in verschillende formaten.

Plaatsen van binnendeur

Voordat je de nieuwe deur plaatst, moet je de deuropening voorbereiden. Verwijder indien nodig de oude deur en deurlijsten. Controleer of het kozijn recht en vormvast is.

Plaatsen van binnendeur

Plaats het deurblad in de deuropening en zorg ervoor dat het op de juiste hoogte staat. Schroef de scharnieren vast aan zowel de deur als het kozijn. Dit zorgt ervoor dat de deur soepel open en dicht kan gaan. De scharnieren plaats je het best op 10 à 15 cm van de uiteinden van de deur, het derde scharnier plaats je mooi in het midden. Gebruik montagelijm om de deurstijlen te monteren en de omlijsting op zijn plaats te houden. Met de montagelijm van Zelfbouwmarkt hoef je niet aan nagels of vijzen te denken voor de bevestiging van je deurlijsten.

Plaatsen van binnendeur

Na het plaatsen van de binnendeur is het tijd voor de afwerking. Schroef het deurbeslag en de deurklink stevig vast. Installeer indien nodig een slot, zo kan de deur dicht zonder problemen. Plaats de deurlijsten aan de scharnierkant. Gebruik hiervoor montagelijm. Breng de lijm zo ver mogelijk langs buiten op de deurstijlen aan. Het kader definitief vastzetten en isoleren doe je met vormvast montageschuim.

Controleer of de deur goed opent en sluit. Pas indien nodig de scharnieren aan om ervoor te zorgen dat de deur soepel beweegt. Zorg ervoor dat de deurlijsten overal hetzelfde zijn en dat de deur op de juiste breedte is geplaatst.

Nadat de deur op zijn plaats zit en goed functioneert, is het tijd voor de finishing touch. Verf de deur in de gewenste kleur en laat deze drogen. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken, inclusief de zijkanten en randen, grondig bedekt voor een professionele uitstraling.

Plaatsen van binnendeur

Vandenbroucke staat voor je klaar

Het plaatsen van een binnendeur kan een moeilijke klus lijken, maar met het juiste stappenplan en gereedschap wordt het een stuk eenvoudiger. Volg deze stappen en geniet van een nieuwe binnendeur die perfect past bij je interieur.

Vragen? Of wil je je binnendeur toch liever laten plaatsen door een professional? Neem contact met ons op of breng ons een bezoekje

Toonzaal
Kom langs in onze toonzaal of contacteer ons