Prijs binnendeuren

Home > Blog > Interieur > Binnendeuren > Prijs binnendeuren

Het prijskaartje van een binnendeur

Kwalitatieve binnendeuren

Bij Vandenbroucke vind je een ruim assortiment aan binnendeuren: houten deuren (massief hout, fineer…) , glazen deuren (gezandstraald glas, mat glas, veiligheidsglas…), stalen deuren en aluminium deuren.

Geef je de voorkeur aan de klassieke uitstraling van een deur in massief hout of spreekt de moderne elegantie van een glazen of een stalen deur je meer aan? Bij Vandenbroucke vind je zeker en vast de juiste binnendeur die past bij je interieur.

Inhoudstafel

Soorten binnendeuren en draairichting

Draaideuren zijn de meest voorkomende en traditionele deuren. De deuren openen tot ongeveer 160 graden in één richting.

Prijs binnendeuren

Zwaaideuren, ook wel zwenkdeuren genoemd, zijn deuren die in twee richtingen kunnen draaien, waardoor ze in beide richtingen kunnen worden geopend. Dit type deur wordt vaak gebruikt in drukke openbare ruimtes, zoals restaurants of winkels, waar mensen in en uit moeten kunnen lopen zonder te hoeven wachten op de deur.

Een draaideur of een zwaaideur is vaak de goedkoopste optie. De prijzen variëren van € 100 tot € 500, afhankelijk van het materiaal en de grootte. Voor een deur van standaardformaat zal je minder geld moeten neerleggen dan wanneer je een deur op maat laat maken.

Prijs binnendeuren

Een schuifdeur schuift horizontaal langs een rail, meestal in een muur of naast een andere deur. Ze nemen geen ruimte in beslag door te draaien en zijn ideaal voor ruimtes waar de beschikbare ruimte beperkt is, zoals kleine kamers of kasten.

Schuifdeuren kunnen iets duurder zijn, met prijzen variërend van € 200 tot € 1000 of meer, afhankelijk van het railsysteem, het materiaal en de extra functies.

Prijs binnendeuren

Een pivoterende deur draait rond een verticale as in het midden van de deur, in plaats van langs de randen. Dit zorgt voor een unieke en moderne uitstraling en maakt het mogelijk om grotere en zwaardere deuren te gebruiken zonder dat er grote scharnieren aan de zijkant nodig zijn. Ze zijn ideaal voor eigentijdse interieurs en kunnen een echte eyecatcher zijn in een ruimte.

De prijs van een pivoterende deur kan oplopen tot € 2000, afhankelijk van het ontwerp en de gebruikte materialen.

Prijs binnendeuren

Prijs per type binnendeuren

  • MDF binnendeur: € 30 –  € 250 
  • Houten deur: € 80 – € 3.000 
  • Aluminium binnendeur: € 100 – € 1.500 
  • Glazen binnendeur: € 150 – € 3.000
  • Pvc binnendeur: € 200 – € 2.000

Een afgewerkte binnendeur

Een afgewerkte binnendeur is onmiddellijk klaar voor installatie, zonder dat je extra stappen hoeft te ondernemen om de deur af te werken. Dit bespaart je veel tijd en moeite.

Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs van een standaard afgewerkte binnendeur ergens tussen de € 150 en € 500 ligt. 

Als je op zoek bent naar een op maat gemaakte deur met speciale afwerkingen of materialen, kunnen de kosten hoger liggen.


Het is altijd een goed idee om een gratis offerte aan te vragen bij Vandenbroucke Hout, zodat je een nauwkeurige prijsopgave krijgt op basis van je specifieke wensen en eisen. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij je budget.

Een afgewerkte binnendeur inclusief montage

Wil je een afgewerkte binnendeur laten plaatsen? Wanneer je je binnendeur laat monteren door Vandenbroucke Hout ben je verzekerd van een professionele installatie door ervaren vakmensen. Dit bespaart je veel tijd en moeite. Bovendien geniet je van garantie op zowel de deur als de installatie, waardoor eventuele problemen worden gedekt en opgelost door ons deskundige team.

Het prijskaartje voor een binnendeur inclusief montage is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type deur, het materiaal, de afmetingen en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kun je verwachten dat de totale kosten voor een binnendeur inclusief montage variëren van €300 tot €1500.

Voor standaard binnendeuren van gemiddelde grootte en materialen zoals hout of samengesteld hout, kunnen de totale kosten inclusief montage beginnen bij ongeveer €300 en oplopen tot €800. Voor glazen deuren, pivoterende deuren of deuren met speciale afwerkingen, liggen de kosten hoger, variërend van € 800 tot € 1500.

Je bent verzekerd van een professionele installatie door ervaren vakmensen. Dit bespaart tijd en moeite en is ook nog eens goed voor je gemoedsrust.

Toonzaal
Kom langs in onze toonzaal of contacteer ons