Schilderdeur

Home > Blog > Interieur > Binnendeuren > Schilderdeur

De beste schilderdeur vind je bij Vandenbroucke Hout

Schilderdeuren zijn niet alleen functioneel, maar ze kunnen ook een belangrijk esthetisch element in je huis vormen. Of je nu je bestaande deuren wilt opknappen of nieuwe deuren wilt installeren, schilderdeuren bieden een veelzijdige optie om je interieur te verfraaien. Vandenbroucke Hout heeft een uitgebreide selectie aan schilderdeuren. Kom zeker eens een kijkje nemen in onze toonzaal.

Inhoudstafel

Wat is een schilderdeur?

Een schilderdeur is een deur die geplamuurd is en bedoeld is om na de plaatsing in de gewenste kleur af te werken. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je interieur te personaliseren. 

Waarom zou je een schilderdeur overwegen?

Het overwegen van schilderdeuren heeft meerdere voordelen. Schilderdeuren geven de mogelijkheid om je interieur te personaliseren en de kleur van je deuren door schilderwerken perfect bij je stijl te laten passen. Schilderdeuren zijn populair omwille van hun vrij goedkope prijs en het feit dat ze zelf nog aangepast kunnen worden naar wens.

Materialen en types

Er zijn verschillende soorten schilderdeuren. Ze worden gemaakt met massieve houten kantlatten, het zichtvlak is een geplamuurd plaatmateriaal, dat gemakkelijk te schilderen is. Daartussen zit een vulling waar veel mogelijkheden in zijn : celrooster, tubespaan, volspaan, akoestisch of thermisch isolerende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, en je keuze hangt af van je specifieke behoeften en budget.

Bij Vandenbroucke Hout vind je de ruimste keuze in schilderdeuren. Er zijn er zelfs veel plaatsklaar in voorraad.  Neem dus zeker eens een kijkje op onze website, kom eens langs in onze toonzaal of neem contact met ons op indien je specifieke vragen hebt. 

Er zijn verschillende soorten schilderdeuren beschikbaar, waaronder paneeldeuren, vlakke schilderdeuren, deuren in een blokkader, schuifdeuren, en meer. Het kiezen van het juiste type deur is essentieel om zowel functionele als esthetische doelen te bereiken.

Bij het kiezen van het juiste type schilderdeur moet je rekening houden met de stijl van je huis, de ruimte waarin de deur wordt geplaatst, en je persoonlijke voorkeuren. Overweeg ook de functionaliteit, zoals geluidsisolatie en privacy. Je kan de schilderdeur afwerken met een kleur die past binnen jouw interieur. 

Schildertechnieken

Bij schilderdeuren zijn verschillende uitvoeringen mogelijk. Het kiezen van de juiste verfsoort en techniek is cruciaal voor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking. Je moet letten op zaken als de gewenste kleur van het deurblad, de glansgraad en de voorbereiding van het oppervlak.

Schilderen kan een doe-het-zelfproject zijn, maar het vereist nauwkeurigheid en ervaring. Overweeg of je de vaardigheden en tijd hebt om zelf te schilderen, of dat het verstandiger is om professionele hulp in te schakelen.

Schilderdeuren: prijzen en budgetplanning

Het budgetteren voor schilderdeuren is belangrijk, omdat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van het type en het materiaal.

De kosten van een schilderdeur hangen natuurlijk af van het type en het materiaal. Neem zeker eens een kijkje in de toonzaal van Vandenbroucke Hout om een inzicht te krijgen in de gemiddelde prijs van schilderdeuren, variërend van type tot type. Zo kan je een realistisch budget opstellen en kijken wat past bij jouw financiële mogelijkheden. 

Onze troeven

 • Een ruime deurenstudio in onze toonzaal in Beernem
 • Deskundig advies en heel wat jaren ervaring met veel aandacht voor de details om een perfect afgewerkte deur samen te stellen
 • Bij ons kan je ook terecht voor alle deurbeslag en een ruime keuze deurkrukken in alle prijsklassen
 • Onze ingekaste verfdeuren hebben we steeds in voorraad
 • Vlot bereikbaar langs de E40: Op slechts 2 minuten rijden van de afrit Beernem (E40) zijn we zeer vlot bereikbaar vanuit alle richtingen.
 • Inladen, zo gebeurd: Rij met je voertuig tot aan het magazijn om jouw materialen in te laden.
 • We komen jouw bestelling ook thuis leveren als je dat wil. Onze ervaren chauffeurs zorgen voor een perfecte aflevering
Binnendeuren

In onze deurenafdeling vind je een 60-tal binnendeuren, van verschillende merken

Onze deurenstudio in onze toonzaal in Beernem bestaat uit meer dan 60 binnendeuren in verschillende stijlen en uitvoeringen en van verschillende merken. Kom gerust langs, we helpen je graag met persoonlijk advies verder en delen onze expertise om voor jou de meest geschikte binnendeur te vinden.

 • De Argenta invisidoor is een deur strak in de wand met onzichtbare kaders, wij zijn argenta preferred partner
 • Svedex en Theuma witlakdeuren is een zeer betaalbaar alternatief voor verfdeuren
 • Daarnaast hebben we heel wat massieve deuren modern, rustieke paneeldeuren of planchetdeuren
 • Kies voor cottage gelakte of fineer binnendeuren
 • Laminaatdeuren van Theuma, Prüm en Hörmann
 • Moderne gelakte of fineerdeuren
 • Ontdek de moderne stalen deuren van Steelit, of pivoterend van Emezzi. Uiteraard is maatwerk ook hierbij mogelijk.
 • We hebben ook volledig glazen deuren met gezuurde of gezandstraalde motieven

Neem dus zeker eens een kijkje op onze website, kom eens langs in onze toonzaal of neem contact met ons op indien je specifieke vragen hebt.

Toonzaal
Kom langs in onze toonzaal of contacteer ons