Laminaat vloer

Home > Blog > Interieur > Vloeren > Laminaat vloer

Alles wat je moet weten over laminaatvloeren : onderhoud, prijs en installatie

Op zoek naar een mooie én onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is een laminaatvloer misschien wel de juiste keuze voor jou. Welkom bij Vandenbroucke Hout, waar kwaliteit en service samenkomen in onze uitgebreide collectie laminaatvloeren. Ontdek in dit artikel waarom een vloer in laminaat van Vandenbroucke Hout de perfecte keuze is voor jouw interieur.

Inhoudstafel

Duurzaamheid en stijlvolle elegante ontwerpen

​​Een laminaat vloer biedt een uitstekende combinatie van duurzaamheid, stijl en betaalbaarheid. Bij Vandenbroucke Hout hebben we een uitgebreid assortiment laminaatvloeren die geschikt zijn voor elke ruimte in jouw huis, van de woonkamer tot de hal en het kantoor.

Onze laminaatvloeren van Parador en Meister zijn ontworpen met een voelbare houtstructuur, waardoor ze de natuurlijke uitstraling van echt hout sterk benaderen. Met verschillende dessins en tinten, zoals van grijs tot beige en donkere kleuren, kun je de perfecte laminaatvloer vinden die past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeur.

Ontdek de 3 laminaatvloer trends van Marie Claire.

laminaat vloer

Een nieuwe vloer kiezen is niet evident. Je wil een vloer die niet alleen mooi oogt, maar ook onderhoudsvriendelijk is. Een van de voordelen van laminaatvloeren is het eenvoudige onderhoud. Deze vloeren zijn vlek- en krasbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor intensief gebruik in ruimtes als de woonkamer, slaapkamers of het kantoor.

Ontdek onze diverse laminaat collectie

Bij Vandenbroucke Hout bieden we laminaatvloeren met een V-groef en handig kliksysteem voor een snelle en eenvoudige installatie. Met verschillende afmetingen en diktes kun je de perfecte laminaatvloer kiezen die past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

laminaat vloer

Veel van onze laminaatvloeren zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes en kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming voor extra comfort en warmte in jouw huis.

Bij Vandenbroucke Hout streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in kwaliteit en service. Onze laminaatvloeren worden met zorg geselecteerd en voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. Toch zijn ze heel betaalbaar en beschikbaar in verschillende prijsklasses.

Veelgestelde vragen over laminaatvloeren

De prijs varieert naargelang het formaat, de dikte en het decor van de vloer. Bij Vandenbroucke hout hebben we laminaatvloeren met een sterke prijskwaliteitsverhouding. Er zijn ook steeds interessante stockpromoties. 

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal voor meer informatie over de prijzen van onze laminaatvloeren.

Laminaatvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vereisen minimaal onderhoud om duurzaamheid te behouden. Het regelmatig stofzuigen en afnemen van stof met een vochtige doek is vaak voldoende om de vloer schoon te houden. Vermijd echter het gebruik van te veel water en agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de vloer kan beschadigen. Bij Vandenbroucke hout hebben we steeds een goede laminaatreiniger om toe te voegen aan het dweilwater in voorraad. 

Het kiezen van de juiste ondervloer is essentieel voor een optimale prestatie en duurzaamheid van je laminaatvloer. De keuze in ondervloer hangt af van verschillende factoren, zoals de ondergrond waarop de laminaat wordt gelegd, het type laminaat dat je hebt gekozen en of er vloerverwarming aanwezig is. 

Bij Vandenbroucke hout krijg je ook de mogelijkheid om onder je laminaat een speciale akoestische onderfolie te plaatsen, dit vermindert de stapgeluiden aanzienlijk! Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de juiste ondervloer voor jouw specifieke situatie.

Laminaat en parket zijn beide populaire vloerbedekkingen, maar ze hebben verschillende eigenschappen en kenmerken. Laminaat is samengesteld uit verschillende lagen kunststof met een fotoprint van hout, terwijl parket gemaakt is van echt hout.

Parket heeft een natuurlijke uitstraling, voelt warmer aan en kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt, terwijl laminaat vaak krasbestendiger is en minder onderhoud vereist. Het kiezen tussen laminaat en parket hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en de vereisten van je ruimte. In onze toonzaal kan je het verschil ervaren. Loop bij ons gerust maar e

Laminaat is te onderscheiden door zijn eenvoudige installatie en onderhoud, met een warme uitstraling die comfortabel is om op te lopen, en dit alles tegen een duidelijk voordeliger prijskaartje dan een tegel. Je kan een laminaatvloer na vele jaren ook eens vervangen zonder veel moeite. Tegels zijn wel duurzaam maar het is duurder ze te installeren en ze zijn zeker moeilijk te vervangen. Bij het kiezen tussen laminaat en tegel, overweeg je persoonlijke voorkeuren en budget. 

laminaat vloer

Vroeger was dit af te raden, de laatste jaren zijn er uitgebreide collecties laminaatvloeren die 24 uur vochtbestendig zijn. Als je ervoor zorgt dat er geen plassen of natte handdoeken na het douchen op je badkamervloer achterblijven kan je een laminaatvloer overwegen in je badkamer. Wil je écht een waterbestendige vloer dan hebben we bij Vandenbroucke hout  vinylvloeren van Floorify of Parador in ons gamma, die kunnen onbeperkt tegen plassen en een vochtige omgeving.

De levensduur van een vloer in laminaat hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het laminaat, de installatie en het onderhoud ervan. Over het algemeen kan een hoogwaardige laminaat héél lang meegaan, mits deze goed wordt onderhouden en niet wordt blootgesteld aan overmatig vocht of schade.

Merken zoals Meister en Parador geven meestal 20 à 25 jaar garantie. 

Heb je nog meer vragen over laminaatvloeren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of langs te komen in onze toonzaal, waar onze experts klaar staan om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer voor jouw huis.

Laminaatvloeren van Vandenbroucke Hout: jouw partner in vloeroplossingen

Bij Vandenbroucke Hout begrijpen we dat het kiezen van de juiste vloer een belangrijke beslissing is. Daarom staan onze deskundige medewerkers klaar om je persoonlijk advies en begeleiding te bieden bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste vloer tot de installatie ervan.

laminaat vloer

Ontdek onze speciale laminaat aanbiedingen en promoties, zodat je kunt genieten van hoogwaardige laminaatvloeren tegen betaalbare prijzen.

We hebben ook ruime voorraden en korte levertijden als je toch liever iets wil dat niet in stock is. 

Bij Vandenbroucke Hout verdelen we de Meister en Parador laminaatvloeren. 

Beide merken zijn kwalitatief goed en hebben een zeer interessante prijs. 

Download hier de Parador brochure.

Wil je onze prachtige laminaatvloeren liever eens van dichtbij bekijken? Kom dan langs in onze toonzaal, die gemakkelijk bereikbaar is langs de E40. Onze vriendelijke medewerkers staan klaar om je te verwelkomen en te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer voor jouw huis.

laminaat vloer

Een vloer in laminaat kopen? Kies voor Vandenbroucke hout

Wil je een mooie laminaatvloer laten leggen in jouw huis? Kies voor een vloer van Vandenbroucke Hout en transformeer jouw huis duurzaam en kwaliteitsvol. Ontdek ons uitgebreide assortiment laminaatvloeren en laat je inspireren door de mogelijkheden.

Neem contact met ons op voor meer informatie of kom langs in onze toonzaal voor een persoonlijke kennismaking met onze prachtige laminaat collectie. Vandenbroucke Hout staat voor je klaar om jouw vloerdromen werkelijkheid te maken!

Toonzaal
Kom langs in onze toonzaal of contacteer ons