Dakplaten met isolatie

Home > Blog > Houthandel > Isolatie > Dakplaten met isolatie

Efficiënt isoleren dankzij dakplaten met isolatie

Welkom bij Vandenbroucke Hout, de expert in hoogwaardig isolatiemateriaal. Als u op zoek bent naar geïsoleerde dakpanelen die zorgen voor comfort en energie-efficiëntie, bent u bij ons aan het juiste adres. Ontdek hoe onze geavanceerde isolatieoplossingen de warmte in uw gebouw vasthouden en tegelijkertijd zorgen voor een aangename leefomgeving.

Inhoudstafel

Belang van geïsoleerde dakplaten

Een goed geïsoleerd dak is essentieel voor een energiezuinig gebouw. Dakisolatie vermindert warmteverlies, beschermt tegen koude en hitte, en draagt bij aan een aangename temperatuur binnenshuis. Daarnaast is een grondig geïsoleerde woning minder schadelijk voor het milieu. Wil u naast uw energiefactuur verlagen ook nog eens aandacht schenken aan het milieu, dan bent u bij ons aan het goede adres! Bij Vandenbroucke Hout begrijpen we het belang van hoogwaardige dakisolatie en bieden we een assortiment aan dakpannen met een warmteweerstand die voldoen aan de hoogste normen.

Ons aanbod aan dakbedekking

Onze geïsoleerde dakplaten zijn ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende eisen van moderne bouwprojecten. Of u nu bezig bent met een nieuwbouwproject of een bestaand dak wilt voorzien van een extra laag isolatie, onze dakplaten bieden uitstekende isolerende eigenschappen en duurzaamheid. We gebruiken geavanceerde isolatiematerialen, zoals hoogwaardige glaswol of PIR-isolatie, om ervoor te zorgen dat uw dak optimaal beschermd is tegen temperatuurschommelingen.

  • Gutex Multiplex-top is een onderdakplaat met een tand- en groefsysteem. De platen zijn geschikt voor directe plaatsing op de spant-/keperconstructie. Vanaf een dakhelling van 15° zijn de platen regenzeker en winddicht, zonder bijkomende bedekking. De platen zorgen voor een zeer goede akoestische en thermische isolatie.
  • Gutex Thermoflex is een isolatieplaat van flexibele houtwol om tussen kepers/spanten, in vloeren, wanden en daken te plaatsen. Het materiaal is gemakkelijk te versnijden, waardoor het mogelijk is om met platen van verschillende lengtes te werken. Dit element voelt zacht aan en is eenvoudig te verwerken.

De Pan-Terre panelen zijn samengesteld uit cellulose zonder enig bindmiddel. Het is een volledig natuurlijk product dat, naast zijn isolerende eigenschappen, zorgt voor een aangenaam omgevingsklimaat. De Pan-Terre panelen worden onder andere gebruikt voor de akoestische isolatie van muren, zolderingen en plankenvloeren of de akoestische behandeling van huizen, loodsen en bedrijfsgebouwen.

  • KNAUF Multifit 035 / ISOVER Isoconfort 35 zijn isolatierollen die speciaal ontworpen zijn voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken. Om de 10cm zijn merkstrepen aangebracht, zodat de isolatie gemakkelijk en snel op maat kan versneden worden.
  • ISOVER Rollisol Plus is een glaswoldeken, aan één zijde bekleed met een kraft-aluminium dampscherm, voorzien van versterkte spijkerflenzen. Dit type isolatie is makkelijk te plaatsen en is ideaal als isolatie tussen kepers of ander houten regelwerk.

Utherm Wall L is een vaste isolatieplaat met aan de binnen- en buitenzijde een gasdichte zuivere aluminium bekleding. De platen zijn voorzien van een tand- en groefverbinding aan de vier zijden en hebben doorgaans een plaatafmeting van 60x120cm. Deze PIR platen worden onder andere geplaatst als na-isolatie van de binnenzijde van de zolderruimte.

Voordelen van geïsoleerde dakpanplaten

Onze geïsoleerde dakplaten bieden uitstekende thermische isolatie, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en de energie-efficiëntie van uw gebouw wordt verbeterd.

Naast thermische isolatie bieden onze dakplaten ook effectieve akoestische isolatie, waardoor geluidsoverdracht van buitenaf wordt verminderd.

Wij streven naar duurzaamheid in al onze producten. Onze geïsoleerde dakplaten zijn vervaardigd met aandacht voor het milieu, wat bijdraagt aan een groenere bouwsector.

Onze dakplaten zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, zowel voor klanten als voor ons eigen team. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde types isolatie te verkrijgen in verschillende afmetingen. Dit in combinatie met een eenvoudige installatie zorgen voor tijdsbesparing en efficiëntie op de bouwplaats.

Deskundig advies

Bij Vandenbroucke Hout begrijpen we dat elk project uniek is en dus vraagt om specifieke dakelementen. Ons team van deskundige adviseurs staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de geschikte dakpanelen met de juiste dikte en isolatiewaarde. Of u nu advies nodig heeft over isolatiematerialen, technieken of installatie, wij zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Contacteer ons

Investeer in het comfort en de efficiëntie van uw project met de hoogwaardige geïsoleerde dakplaten van Vandenbroucke Hout. Ontdek de voordelen van geavanceerde isolatietechnologie en vertrouw op ons voor duurzame oplossingen die de tand des tijds doorstaan. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Deze artikels vind je mogelijks ook interessant:
Toonzaal
Kom langs in onze toonzaal of contacteer ons
Deze artikels vind je mogelijks ook interessant: