Binnendeur schuifdeur

Home > Blog > Interieur > Binnendeuren > Binnendeur schuifdeur

De voordelen van een schuifdeur als binnendeur

Ben je op zoek naar een binnendeur om je interieur een nieuwe dimensie te geven? Bij Vandenbroucke Hout ben je aan het juiste adres voor een schuifdeur.

Inhoudstafel

Welke soorten schuifdeuren bestaan er?

Een schuifdeur is makkelijker bedienbaar dan een klassieke deur. Ze zijn soepel en geruisloos, omdat ze geleid worden door een rail aan de wand, in het plafond of op de vloer

Onze binnendeuren zijn vervaardigd uit materialen als hout, glas en aluminium, waardoor ze niet alleen stijlvol zijn maar ook lang meegaan. Met ons diverse aanbod aan binnendeuren vind je bij Vandenbroucke altijd de deur die perfect bij jouw interieur past.

Dubbele schuifdeuren bestaan uit twee panelen die naast elkaar worden gemonteerd en kunnen verschuiven. In tegenstelling tot een enkele schuifdeur, waarbij er maar één paneel beweegt, bieden dubbele schuifdeuren een bredere doorgang wanneer ze worden geopend.

Binnendeur schuifdeur

Dit systeem kan enkel bij een dubbele schuifdeur gebruikt worden. De twee deuren zijn met elkaar verbonden via een kabelomloopsysteem. Wanneer de ene deur beweegt, zal de andere deur automatisch meebewegen.

Binnendeur schuifdeur

Bij een parallel schuifdeursysteem bewegen de deurpanelen langs dezelfde rail. Dit betekent dat ze naast elkaar blijven, wanneer je ze opent of sluit. Deze deuren zijn perfect voor plekken waar elke centimeter telt, omdat ze minder ruimte nodig hebben om te openen dan een draaideur.

Binnendeur schuifdeur

Een onderlopend schuifdeursysteem is een mechanisme dat wordt gebruikt bij schuifdeuren waarbij de rails zich onderaan de deur bevinden in plaats van bovenaan. De wielen of rollers van de deur glijden over de rails die op de vloer zijn gemonteerd, waardoor de deur soepel kan openen en sluiten.

Binnendeur schuifdeur

Bij dit een onzichtbaar schuifdeursysteem worden de rails op de achterkant van de deur gemonteerd. De loopwielen en de plaat worden op de muur gezet en verwerkt in de wand of het verlaagd plafond. Daardoor is het schuifsysteem niet zichtbaar.

Binnendeur schuifdeur

De 3 beste materialen voor een schuifdeur

Een houten schuifdeur straalt warmte uit. Ze worden vaak gemaakt van houtsoorten als eik, grenen, mahonie of teak. Bij Vandenbroucke Hout vind je de mooiste houten binnendeuren voor jouw interieur.

Al gehoord van een boeren schuifdeursystemen? Hierbij wordt een klassieke schuifdeur, gemaakt uit boerenhout, opgehangen aan een stalen railsysteem boven de deur. Boeren schuifdeursystemen brengen de gezellige en rustieke sfeer van het platteland naar je huis.

Een glazen schuifdeur is elegant en modern. Het heldere glas creëert een gevoel van ruimte. Bij Vandenbroucke bieden we ook volledig glazen deuren met gezuurde of gezandstraalde motieven aan. 

Liever meer privacy? Onze schuifdeuren zijn ook verkrijgbaar in mat glas, gekleurd glas of melkglas.

Aluminium schuifdeuren zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Vanwege hun strakke lijnen en hedendaagse uitstraling, zijn ze ideaal voor moderne interieurs. Aluminium schuifdeuren kunnen worden geanodiseerd of gepoedercoat in verschillende kleuren.

Maatwerk en service: van idee tot realisatie

Bij Vandenbroucke geloven we in maatwerk en service van hoog niveau. Onze ervaren vakmensen helpen je graag bij het vinden van de juiste binnendeur, schuifdeur of schuifdeursysteem voor jouw woning. Bovendien hebben wij een ruim assortiment aan accessoires en afwerkingen, zodat je jouw deur volledig naar wens kunt samenstellen.

Bezoek onze showroom en laat je inspireren

Wil je onze binnendeuren en schuifdeuren van dichtbij bekijken? Breng dan een bezoek aan onze showroom en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment. Onze deurenstudio in onze toonzaal in Beernem bestaat uit meer dan 60 binnendeuren in verschillende stijlen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Toonzaal
Kom langs in onze toonzaal of contacteer ons